Rotterdam (010) 424 88 88 Dordrecht (078) 614 43 33 Partner in Dynamis

Aanscherping regels rondom energielabels vanaf 2023Kantoren met een energielabel D of slechter niet meer gebruiken

In een brief aan de Tweede Kamer schreef minister Blok op 28 november jl. dat kantoorpanden in Nederland met een energielabel slechter dan C vanaf 2023 niet meer mogen worden gebruikt.

Eigenaren van energie-onzuinige kantoorpanden worden met deze maatregel gedwongen om hun vastgoed te renoveren. De totale investeringskosten die bij dit voorstel horen bedragen volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ruim één miljard euro. Deze kosten moeten terugverdiend worden door middel van een huurverhoging, maar dat is voor veel partijen helaas geen optie. Er zit dan niets anders op dan slopen of herbestemmen van veel verouderde kantoorpanden.

Kleine kantoren tot 100 m² en monumentale panden worden vooralsnog buiten beschouwing gelaten en lijken daarmee voorlopig de dans te ontspringen.

Lees meer

Reedijk 9 te HeinenoordTransactie bedrijfsruimte

82666_Reedijk-9-te-Heinenoord_new.jpg

F.I.T.S. Logistics huurt de bedrijfsruimte gelegen aan de Reedijk 9 te Heinenoord.

Lees meer

Willemsplein 489 te RotterdamTransactie kantoorruimte

82656_Willemsplein-Westerstraat.jpg

GGN Mastering Credit N.V. heeft onlangs een huurovereenkomst getekend voor de huur van kantoorruimte in het kantoorgebouw 'Hoge Erasmus Offices'. Het gehuurde heeft een totale oppervlakte van ca. 1.715 m² kantoorruimte op de begane grond en 1e verdieping, alsmede 25 parkeerplaatsen in de bij het gebouw behorende parkeergarage.

Lees meer

Nijverheidsweg 41 H.I. AmbachtTransactie bedrijfsruimte

82667_Nijverheidsweg-39-HIA.jpg

Kobout Beheer B.V. heeft een bedrijfscomplex gekocht aan de Nijverheidsweg 41 te Hendrik Ido Ambacht. Het complex omhelst in zijn totaliteit ca. 3.997 m² bedrijfsruimte, ca. 1.217 m² kantoorruimte en 36 parkeerplaatsen. 

Lees meer

Leningradplaats 13-25 te RotterdamTransactie kantoorruimte

82671_Leningradplaats-13-25.jpg

Een ontwikkelaar heeft onlangs een koopovereenkomst getekend voor de koop van een vrijstaand kantoorgebouw, gesitueerd aan de Leningradplaats 13-15 te Rotterdam. 

Lees meer

V. Oldenbarneveltstraat 129A R'damTransactie winkelruimte

82662_Van-Oldenbarneveltstraat-129A-Rotterdam.jpg

‘Sir Anthony/Bruidsmode Outlet Rotterdam’ verhuist deze week van de Westersingel naar de stijlvolle winkelstraat aan de Van Oldenbarneveltstraat 129A te Rotterdam, waar zij vanaf 3 november a.s. hun activiteiten zullen voortzetten. Het betreft een winkelruimte van ca. 118 m2 op de begane grond, alsmede ca. 106 m2 op het entresol.

Lees meer

Mariniersweg 39-41 te RotterdamTransactie winkelruimte

82661_Mariniersweg-39-41-Rdam.jpg

Spirit Biologisch Eten & Drinken huurt de voormalige winkel van Coop aan de Mariniersweg, bestaande uit ca. 318 m2 winkelruimte op de begane grond, ca. 110 m2 entresol, alsmede ca. 202 m2 kelderruimte. 

'Spirit' is een onderdeel van 'De Groene Passage'.

Lees meer

Wat u moet weten over de Wwft

82633_disclaimer.jpg

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft): Wat u er over moet weten, dat leest u in dit artikel.

Lees meer

Herijking winkelaanbod nog beperkt zichtbaar

82632_winkels-sprekende-cijfers-Dynamis.jpg

De winkelmarkt van Nederland wordt nog steeds geteisterd door een groot maar afnemend aantal faillissementen, die hun weerslag hebben op de Nederlandse winkelstraten. Inmiddels is er een dalende trend zichtbaar van de leegstand, echter niet in de meeste middelgrote gemeenten. Door de veranderende vestigingsstrategieën van retailers is zichtbaar dat de leegstand in deze gemeenten nog steeds oploopt. Ondanks de terugloop in de vraag vanuit de retailer leidt dit nog maar bij weinig gemeenten tot grootschalige krimp van de winkelvoorraad. Veel steden richten zich tot op heden op vraagstimulerende maatregelen zoals o.a. het aanstellen van een centrummanager of gratis parkeren in het centrum, terwijl de problematiek juist ligt bij een te groot winkelaanbod. Afgezien van het feit dat deze instrumenten enig effect sorteren op de vraag, zal het devies in deze gemeenten vooral moeten zijn om een compactere winkelstad te creëren voor de eigen inwoners. Uit de analyse van het vestigingsgedrag van de (nieuwe) retailers blijkt immers dat de regiofunctie van veel middelgrote gemeenten telkens meer vervalt, waardoor een minder omvangrijke winkelstructuur afdoende is om te voorzien in de behoefte van de consument en de retailer. Dit blijkt uit het rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2017 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars dat vandaag verschijnt en die dit jaar specifiek ingaat op de krimpopgave in het winkellandschap in middelgrote gemeenten.

Lees meer

Graafstroomstraat 11-13 R'damTransactie bedrijfsruimte

82654_IMG_1144.jpg

Het betreft ca. 500 m2 bedrijfsruimte met ca. 200 m2 kantoor en buitenterrein.

 

Lees meer

Prinses Julianastraat 10 NaaldwijkAanbod winkels

82638_Prinses-Julianastraat-website.jpg

Winkelruimte gelegen in het centrum van Naaldwijk, op loopafstand van het overdekte winkelcentrum ‘de Tuinen’ waar o.a.: H&M, Blokker, Cool Cat, MOOI Parfumerie, Xenos, Nelson, Specsavers, Holland & Barrett, T-Mobile, Gerry Weber en Moscow gevestigd zijn.

Lees meer

Florijnstraat 61-69 te RidderkerkBedrijfsunits in aanbouw

82607_Florijstraat.jpg

Bedrijventerrein Cornelisland is een bedrijventerrein in ontwikkeling in Ridderkerk langs de A15. Het gehele bedrijventerrein is ruim opgezet en richt zich op een duurzame invulling met hoogwaardige bedrijven.

Lees meer

Lusthofstraat 70B te RotterdamAanbod winkelruimte

82602_Lusthofstraat-70B-verhuurd.jpg

Winkelruimte gelegen aan een sfeervolle en levendige winkelstraat, in het hart van de Rotterdamse wijk Kralingen. 

Lees meer

Hudson's Bay van start in Rotterdam

82623_IMG_9258.jpg

Gisteren opende Hudson's Bay Company (HBC) in Rotterdam de eerste Saks OFF 5TH-vestiging en de tweede Hudson’s Bay-vestiging in Nederland, waar eerst V&D de winkelstraat sierde.

Lees meer

1e paal geslagen voor nieuwbouw Cornelisland te Ridderkerk

82610_Cornelisland.jpg

Afgelopen maandag is de eerste paal geslagen voor een nieuwbouw pand op het bedrijventerrein Cornelisland in Ridderkerk.

Lees meer

Dynamis wint Mestreechter Geis Award 2017

82608_Persfoto-Opleidingsprijs-2017.JPG

Op 24 augustus heeft Dynamis de Mestreechter Geis Award in ontvangst genomen. Deze award, een initiatief van KPE, is bestemd voor die organisatie binnen de bouw- en vastgoedbranche, die op de meest innovatieve en persoonsgerichte wijze opleidingen, trainingen en cursussen initieert en ontwikkelt voor haar medewerkers. Dynamis heeft de prijs ontvangen voor het opleidingstraject ‘In partnerschap van visie naar uitvoering’.

Lees meer

Dynamis verlengt contract deelname PROVADA met drie jaar

82604_Provada_2017_Dynamis-1.jpg

Op dinsdag 30 mei ondertekenden Wilfred van der Neut, directeur Dynamis en Peter Schreuter Directeur Provada het officiële contract voor deelname aan de Provada voor de komende drie jaar. Dynamis is al vanaf de start van de Provada standhouder.

Lees meer

Dynamis Sprekende Cijfers Kantorenmarkten medio 2017

82562_afbeelding-sck.jpg

Hierbij presenteren wij onze halfjaarlijkse Sprekende Cijfers Kantorenmarkten rapportage. 

Lees meer

Boompjes 40 te RotterdamTransactie kantoorruimte

82555_Boompjes-40-029.jpg

Stichting Nedlloyd Pensioenfonds heeft onlangs nieuwe kantoorruimte gehuurd in de Willemswerf gelegen aan de Boompjes 40 te Rotterdam. Het nieuwe gehuurde heeft een totale oppervlakte van ca. 533 m² kantoorruimte, gelegen op de 4e verdieping, alsmede vijf parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage.

Lees meer
© 2017 Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. | Contact | Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement & Cookie beleid
Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (010) 424 88 88 / (078) 614 43 33 | (078) 614 43 33
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.