Herijking winkelaanbod nog beperkt zichtbaarMiddelgrote gemeenten moeten van vraagstimulerende maatregelen naar krimpacceptatie en aanbodgerichte maatregelen.

82632_winkels-sprekende-cijfers-Dynamis.jpg

De winkelmarkt van Nederland wordt nog steeds geteisterd door een groot maar afnemend aantal faillissementen, die hun weerslag hebben op de Nederlandse winkelstraten. Inmiddels is er een dalende trend zichtbaar van de leegstand, echter niet in de meeste middelgrote gemeenten. Door de veranderende vestigingsstrategieën van retailers is zichtbaar dat de leegstand in deze gemeenten nog steeds oploopt. Ondanks de terugloop in de vraag vanuit de retailer leidt dit nog maar bij weinig gemeenten tot grootschalige krimp van de winkelvoorraad. Veel steden richten zich tot op heden op vraagstimulerende maatregelen zoals o.a. het aanstellen van een centrummanager of gratis parkeren in het centrum, terwijl de problematiek juist ligt bij een te groot winkelaanbod. Afgezien van het feit dat deze instrumenten enig effect sorteren op de vraag, zal het devies in deze gemeenten vooral moeten zijn om een compactere winkelstad te creëren voor de eigen inwoners. Uit de analyse van het vestigingsgedrag van de (nieuwe) retailers blijkt immers dat de regiofunctie van veel middelgrote gemeenten telkens meer vervalt, waardoor een minder omvangrijke winkelstructuur afdoende is om te voorzien in de behoefte van de consument en de retailer. Dit blijkt uit het rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2017van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars dat vandaag verschijnt en die dit jaar specifiek ingaat op de krimpopgave in het winkellandschap in middelgrote gemeenten.

Lees meer

Hudson's Bay van start in Rotterdam

82623_IMG_9258.jpg

Gisteren opende Hudson's Bay Company (HBC) in Rotterdam de eerste Saks OFF 5TH-vestiging en de tweede Hudson’s Bay-vestiging in Nederland, waar eerst V&D de winkelstraat sierde.

Lees meer

1e paal geslagen voor nieuwbouw Cornelisland te Ridderkerk

82610_Cornelisland.jpg

Afgelopen maandag is de eerste paal geslagen voor een nieuwbouw pand op het bedrijventerrein Cornelisland in Ridderkerk.

Lees meer

Florijnstraat 61-69 te RidderkerkBedrijfsunits in aanbouw

82607_Florijstraat.jpg

Bedrijventerrein Cornelisland is een bedrijventerrein in ontwikkeling in Ridderkerk langs de A15. Het gehele bedrijventerrein is ruim opgezet en richt zich op een duurzame invulling met hoogwaardige bedrijven.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Ooms Makelaars (010) 424 88 88 | (078) 614 43 33
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.