Rotterdam (010) 424 88 88 Dordrecht (078) 614 43 33 Partner in Dynamis

Aanscherping regels rondom energielabels vanaf 2023Kantoren met een energielabel D of slechter niet meer gebruiken

In een brief aan de Tweede Kamer schreef minister Blok op 28 november jl. dat kantoorpanden in Nederland met een energielabel slechter dan C vanaf 2023 niet meer mogen worden gebruikt.

Eigenaren van energie-onzuinige kantoorpanden worden met deze maatregel gedwongen om hun vastgoed te renoveren. De totale investeringskosten die bij dit voorstel horen bedragen volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ruim één miljard euro. Deze kosten moeten terugverdiend worden door middel van een huurverhoging, maar dat is voor veel partijen helaas geen optie. Er zit dan niets anders op dan slopen of herbestemmen van veel verouderde kantoorpanden.

Kleine kantoren tot 100 m² en monumentale panden worden vooralsnog buiten beschouwing gelaten en lijken daarmee voorlopig de dans te ontspringen.

Lees meer

Fietsenwinkel.nl opent 29e vestiging!Transactie winkelruimten

Burgemeester Bruinelaan 99 te Zwijndrecht
Burgemeester Bruinelaan 99 te Zwijndrecht

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. ‘Partner in Dynamis’ heeft recent twee transacties tot stand gebracht, waarvan één aan de Burgemeester Bruinelaan 99 te Zwijndrecht en één aan de Prinses Julianastraat 10 te Naaldwijk.

Lees meer

Het eerste Chinees-Nederlandse Economische Samenwerkingsforum

82431_Peter-en-Jeroen-Chinese-Ambassade-breed.jpg

Namens Dynamis en haar partners heeft Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting vandaag een presentatie gegeven tijdens het eerste “Chinees-Nederlandse Economische Samenwerkingsforum” op de Chinese ambassade. 

Lees verder

Lees meer

Provada 2017

82455_provada-banner.png

De dertiende PROVADA wordt georganiseerd en Ooms Makelaars is er samen met onze Dynamis partners weer bij! Aankomende 30, 31 mei én 1 juni zal de Amsterdam RAI hét ontmoetingspunt zijn voor de vastgoedbranche. Gedurende de drie beursdagen treffen 23.000 ontwikkelaars, beleggers, consultants, financiers, eindgebruikers en gemeenten elkaar in een professionele omgeving van 20.000 m² om plannen, ideeën en visies met elkaar te delen.

Het hoofdthema van PROVADA 2017 is: Connecting the Future. Een belangrijk onderwerp voor het vastgoed op dit moment is technologie. Begrippen als digitalisering, robotisering, nanotechnologie en big data zijn onderdeel geworden van het moderne vastgoedjargon. Op steeds meer vlakken is de vastgoedwereld in staat onze levens ingrijpend te veranderen. Denk hierbij aan de bouw en het beheer van gebouwen, die steeds vaker gekenmerkt worden door slimme systemen. Er wordt steeds vaker technologie toegepast in de bouw en er wordt steeds meer data uitgehaald. Want wie morgen succesvol wil zijn, zal zich vandaag moeten aanpassen.

Samen met onze partners in Dynamis staan we net als voorgaande jaren op de vertrouwde plek in hal 10. PROVADA is jaarlijks een mooie gelegenheid om de bestaande relaties te informeren en nieuwe relaties te ontmoeten. Traditiegetrouw zal er op woensdag 31 mei vanaf 16:00 weer de Bier & Bitterballen Borrel georganiseerd worden!

Bezoek onze stand: Hal 10 stand 31!

Lees meer

Dynamis: Logistieke sector kiest voor nieuwbouw door gebrek aan kwalitatief aanbod

Frank Verwoerd
82376_V2_CoverGraphic_Logistiek.jpg

Door een sterk opnamejaar is het aanbod van logistieke panden[1] wederom afgenomen. Per 1 januari 2017 is nog 1.387.800 vierkante meter logistiek vastgoed beschikbaar voor verhuur of verkoop, dit is 13% minder dan een jaar hiervoor. In de vijfentwintig voor logistiek relevante regio’s is in 2016 het opnamevolume met 18% afgenomen naar een niveau van 907.600 vierkante meter. Toch ligt het opnamevolume nog ruim boven het langjarig gemiddelde, waardoor sprake is van een sterk logistiek opnamejaar. De meeste opnames hebben plaatsgevonden in de regio’s Nijmegen, Venlo, Rotterdam en Tilburg. Voornamelijk de regio Nijmegen springt er uit met twee grote transacties op het nieuwe bedrijventerrein Park15, zowel LIDL als Nabuurs/Heinz realiseren hier een XXL distributiecentrum. Dit blijkt uit het rapport Sprekende Cijfers Marktscan Logistiek 2017 die vandaag verschijnt.

Lees meer

Krapte op bedrijfsruimtemarkt biedt ruimte voor nieuwbouw

82413_Sprekende-cijfers-1365-x-912.jpg

Het afgelopen jaar is het aanbod van bedrijfspanden sterk afgenomen, het aantal voor verkoop of verhuur beschikbare vierkante meters bedrijfsruimte is met 24% gedaald naar 4.384.700 vierkante meter in de 28 geanalyseerde regio’s. In de vier grote steden lag de daling nog veel hoger (30%). Uitzondering is Utrecht waar juist een toename heeft plaatsgevonden. De oorzaak voor de totale afname komt voort uit, in navolging van een sterk opnamejaar in 2015, wederom een hoog opnamevolume in 2016. Ondanks een afname van (8%) vergeleken met het voorgaande jaar, is er nog steeds sprake van een hoog volume ten opzichte van voorgaande jaren. Een belangrijk aandeel van de opnames wordt gevormd door logistiek vastgoed. Ook in 2016 is het initiatief genomen voor een groot aantal nieuwe distributiecentra. Dit blijkt uit het rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2017 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

Boston & Seattle te RotterdamTransactie commerciële ruimte

82317_0704121414_19745_bou-160331-0270-zw.jpg

MARISPORTS heeft een commerciële ruimte gekocht in de plint van het in aanbouw zijnde appartementencomplex Boston & Seattle, gelegen op de Wilhelminapier aan de Otto Reuchlinweg te Rotterdam.

Lees meer

Molendijk 8 te Oud-BeijerlandNieuw aanbod winkels

4905_01_new.jpg

Volledig gerenoveerde winkelruimte gelegen aan één van de belangrijkste winkeldijken van het centrum van Oud-Beijerland. Het pand is gelegen in een loopgebied met een mix van landelijke ketens en lokale ondernemers.

Lees meer

Rituals komt naar de Meent!!Transactie winkelruimte

4876_IMG_0205_new.JPG

Rituals opent binnenkort een nieuwe vestiging in het centrum van Rotterdam, in de voormalige winkel van Ventidue aan de Meent, naast Scotch & Soda en SuperTrash. Het betreft ca. 87 m2 winkelruimte gelegen op de begane grond.

Lees meer

Zilveren jubileum voor Peter van Nederpelt!

82496_peter-staf.png

Afgelopen maandag 15 mei heeft Peter van Nederpelt het makelaarsstafje overhandigd gekregen van Jeffry van Dongen, NVM Zuidwest NL. Dit makelaarsstafje heeft Peter te danken aan zijn 25-jarig lidmaatschap als NVM Makelaar.

Lees meer

Strevelsweg 682 te Rotterdam Aanbod commerciële ruimte

82488_02_new.jpg
82489_01_new.jpg
82487_04_new.jpg

Commerciële ruimte, gelegen in het verzamelgebouw Zuid, recht tegenover het overdekte winkelcentrum ‘Zuidplein’. Uitstekend bereikbaar met zowel het eigen- als openbaar vervoer, nabij bus- en metrostation ‘Zuidplein. Parkeren (betaald) in directe omgeving.

Lees meer

Dynamis in Top-3 grootste makelaars

82474_18278536_1974215629527295_4365529414470068699_o.jpg

Het jaarlijks onderzoek van PropertyNL naar de transacties van commercieel vastgoed heeft weer een nieuwe top 3. PropertyNL onderzoekt elk jaar de prestaties van de makelaars op de verschillende markten. Tussen de internationale partijen blijkt Dynamis standvastig en is vorig jaar dan ook gestegen van de vijfde naar de derde plaats. Dankzij een sterk nationaal netwerk en lokale specialisten heeft Dynamis deze stijging voornamelijk aan zichzelf te danken. De grootste metrages komen op het conto Van Strijbosch Thunnissen en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. De grootste stijging van de combinatie van vastgoedadviseurs is te vinden in de top-30 beleggingsmakelaars. Van plaats 20 is Dynamis in deze lijst geklommen naar de elfde plaats, een uitstekende prestatie. In de regio Rijnmond/Drechtsteden is Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting nummer drie in de gebruikersmarkt.

Lees meer

Kleiweg 64 te RotterdamNieuwe belegging

82415_DSC04625_new.JPG
82417_DSC04630_new.JPG
82416_DSC04634_new.JPG

Mooie belegging van goed verhuurde winkelruimte, gelegen in de wijk Hillegersberg-Zuid.

Lees meer

Curieweg 2 te SpijkenisseTransactie bedrijfsruimte

4837_Curieweg-2-Spijkenisse.jpg

Francois Marine huurt de bedrijfsruimte gelegen aan de Curieweg 2 te Spijkenisse.

Lees meer

Gouden Rijderplein 8 te DelfgauwTransactie winkelruimte

4777_Verhuurd-Fietsen-I.jpg

Fietsenwinkel.nl met vestigingen in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Hilversum, Utrecht, RotterdamValkenswaard, Weert en Zwolle heeft ca. 319 m2 winkelruimte op de begane grond in Delfgauw gehuurd. 

 

Lees meer

Haringvliet 80 te RotterdamTransactie kantoorruimte

4746_Haringvliet-80-te-Rotterdam.jpg

Een particuliere investeerder heeft het karakteristieke en monumentale kantoorgebouw gelegen aan het Haringvliet 80 te Rotterdam gekocht.

Lees meer

Mandenmakersstr. 1 te ZwijndrechtTransactie bedrijfsruimte

4748_Mandemakersstraat1AZwijndrecht-zonder-banner.jpg

Aigostar B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten voor de verhuur van een bedrijfscomplex aan de Mandenmakersstraat 1 te Zwijndrecht. Het gehuurde omvat ca. 6.000 m² bedrijfsruimte en een deel van het omliggende buitenterrein en is onderdeel van een groter bedrijfscomplex.

Lees meer

Dynamis: Beleggingsvolume ruim 20% hoger dan vorig jaar

Manon Veldkamp
4707_Voorkant-SCBM.jpg

Vooral sterke stijging van het beleggingsvolume in bedrijfsruimten, woningen en kantoren


De stijging van het beleggingsvolume zet ook in 2016 stevig door. Mede vanwege de lage rente is zichtbaar dat zowel institutionele partijen als kleine regionale beleggers zich wenden tot een hoger aandeel beleggingen in vastgoed. De sterk toegenomen vraag naar beleggingsproducten leidt tot een toenemende schaarste en scherp dalende aanvangsrendementen. Toch leidt deze schaarste tot op heden niet tot een daling van het beleggingsvolume, dit komt mede doordat er nog een hoge dynamiek zichtbaar is in zowel ‘core’ beleggingen als in ‘value add’ beleggingen. Toch is de verwachting dat bij een toenemende kans op een renteverhoging en de relatieve schaarste op de markt het beleggingsvolume zich meer en meer zal stabiliseren. Dit blijkt uit de jaarrapportage Sprekende Cijfers Beleggingsmarkten 2016 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

Dynamis groeit verder! Dynamis partner Lamberink opent nieuwe vestiging in Groningen

Manon Veldkamp
4565_foto-lamberink.png

Lamberink Bedrijfsmakelaars, nu ook gevestigd in Groningen. Na 10 jaar Lamberink Woningmakelaars aan de Westerkade in Groningen heeft nu ook Lamberink Bedrijfsmakelaars een eigen vestiging in Stad geopend.

Lees meer
© 2017 Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. | Contact | Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement & Cookie beleid
Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (010) 424 88 88 / (078) 614 43 33 | (078) 614 43 33
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.