Rotterdam (010) 424 88 88 Dordrecht (078) 614 43 33 Partner in Dynamis

Aanscherping regels rondom energielabels vanaf 2023Kantoren met een energielabel D of slechter niet meer gebruiken

In een brief aan de Tweede Kamer schreef minister Blok op 28 november jl. dat kantoorpanden in Nederland met een energielabel slechter dan C vanaf 2023 niet meer mogen worden gebruikt.

Eigenaren van energie-onzuinige kantoorpanden worden met deze maatregel gedwongen om hun vastgoed te renoveren. De totale investeringskosten die bij dit voorstel horen bedragen volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ruim één miljard euro. Deze kosten moeten terugverdiend worden door middel van een huurverhoging, maar dat is voor veel partijen helaas geen optie. Er zit dan niets anders op dan slopen of herbestemmen van veel verouderde kantoorpanden.

Kleine kantoren tot 100 m² en monumentale panden worden vooralsnog buiten beschouwing gelaten en lijken daarmee voorlopig de dans te ontspringen.

Lees meer

DTN ISAE 3402 type I gecertificeerd

Dynamis Taxaties Nederland heeft het ISAE 3402 type I traject met succes afgerond. De accountants van Equity Accountants hebben de opgestelde kwaliteitsmaatregelen en de werking daarvan getoetst en hebben vandaag het ISAE 3402 type I rapport uitgereikt aan Dynamis Taxaties Nederland.

Lees meer

Bestaand logistiek vastgoed voldoet niet aan vraag

In 2015 is het opnamevolume van logistiek vastgoed met 51% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Mede door deze stevige groei is het beschikbare aanbod gedaald met 23%. Dit blijkt uit de derde editie van het rapport ‘Sprekende Cijfers Marktscan Logistiek 2016’ van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt. Deze rapportage is een aanvulling op de reeds verschenen rapportage Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten.

Lees meer

Hogere marktvraag door e-commerceOpnamestijging juist buiten de vier grote steden

In het afgelopen jaar is het opnamevolume met 18% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De stijging wordt voornamelijk verklaard door een hoog aantal opnames binnen de logistieke sector en door uitbreidingen van bestaande ondernemingen. Mede door de relatief hoge effectieve opname is het aanbod gedaald met 13%. Dit blijkt uit de tiende editie van het rapport ‘Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten’ van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

Gouden Rijderplein 8 te DelfgauwTransactie winkelruimte

4777_Verhuurd-Fietsen-I.jpg

Fietsenwinkel.nl met vestigingen in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Hilversum, Utrecht, RotterdamValkenswaard, Weert en Zwolle heeft ca. 319 m2 winkelruimte op de begane grond in Delfgauw gehuurd. 

 

Lees meer

Spraakmakende TransactiesNovember 2016

4374_shutterstock_361708046_new-breed.jpg

De meest in het oog springende transacties van de Dynamis partners worden maandelijks verzameld in de nieuwsbrief 'Spraakmakende Transacties'.

De nieuwsbrief 'Spraakmakende Transacties' is bedoeld voor eenieder die interesse heeft in de zakelijke onroerendgoed markt. Bekijk hier de 'Spraakmakende Transacties' van november 2016.

Lees meer

Zernikestraat 67 te DordrechtOnline executieveiling

4774_Veiline-Zernikestraat-67.jpg

Geveild wordt een perceel grond met de zich op deze grond bevindende opstallen, bestaande uit een bedrijfs-/opslagruimte met deels aangebouwde kantoren in twee lagen.

Lees meer

Haringvliet 80 te RotterdamTransactie kantoorruimte

4746_Haringvliet-80-te-Rotterdam.jpg

Een particuliere investeerder heeft het karakteristieke en monumentale kantoorgebouw gelegen aan het Haringvliet 80 te Rotterdam gekocht.

Lees meer

Mandenmakersstr. 1 te ZwijndrechtTransactie bedrijfsruimte

4748_Mandemakersstraat1AZwijndrecht-zonder-banner.jpg

Aigostar B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten voor de verhuur van een bedrijfscomplex aan de Mandenmakersstraat 1 te Zwijndrecht. Het gehuurde omvat ca. 6.000 m² bedrijfsruimte en een deel van het omliggende buitenterrein en is onderdeel van een groter bedrijfscomplex.

Lees meer

V. Oldenbarneveltstraat 129A R'damNieuw aanbod winkels

4725_Winkels_Vanoldenbarnevelt2.JPG
4769_2.JPG
4768_1.JPG
4767_DSC04556_new.JPG

Zeer representatieve winkelruimte, gelegen in het centrum van Rotterdam en op steenworp afstand van o.a. de Lijnbaan, Beurstraverse en de Bijenkorf.

Lees meer

Ooms Online NieuwsbriefMet daarin o.a. regels energielabels

4723_Energielabel2.jpg

Klik hier voor de laatste versie van onze online nieuwsbrief met daarin o.a. belangrijke veranderingen omtrent energielabels.

 

Lees meer

Dynamis: Beleggingsvolume ruim 20% hoger dan vorig jaar

Manon Veldkamp
4707_Voorkant-SCBM.jpg

Vooral sterke stijging van het beleggingsvolume in bedrijfsruimten, woningen en kantoren


De stijging van het beleggingsvolume zet ook in 2016 stevig door. Mede vanwege de lage rente is zichtbaar dat zowel institutionele partijen als kleine regionale beleggers zich wenden tot een hoger aandeel beleggingen in vastgoed. De sterk toegenomen vraag naar beleggingsproducten leidt tot een toenemende schaarste en scherp dalende aanvangsrendementen. Toch leidt deze schaarste tot op heden niet tot een daling van het beleggingsvolume, dit komt mede doordat er nog een hoge dynamiek zichtbaar is in zowel ‘core’ beleggingen als in ‘value add’ beleggingen. Toch is de verwachting dat bij een toenemende kans op een renteverhoging en de relatieve schaarste op de markt het beleggingsvolume zich meer en meer zal stabiliseren. Dit blijkt uit de jaarrapportage Sprekende Cijfers Beleggingsmarkten 2016 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

Karel Doormanstraat 324 te R'damNieuw aanbod winkels

4770_Karel-Doormanstraat-324-Zenza.JPG

Goed gesitueerde winkelruimte aan de Karel Doormanstraat, gelegen nabij het Binnenwegplein, tussen het Weena en de Westblaak.

Lees meer

Plompertstraat te RotterdamFase 1 geheel verkocht

Jeroen van der Meer
4682_IMG_3294.JPG
4681_IMG_3293.JPG
4680_IMG_3292.JPG

Fase 1 van nieuwbouwproject Bedrijfsverzamelgebouw Waalhaven aan de Rotterdamse Plompertstraat is geheel verkocht. De verkoop heeft betrekking op vier bedrijfsunits met bijbehorende kantoorruimten.

Lees meer

Bosporusstraat 32-50 te RotterdamTransactie bedrijfsruimte

4665_Netherlands-Maasvlakte-Bird-03.jpg

LT foods heeft ca. 12.000 m2 gehuurd op de Maasvlakte te Rotterdam. Hiermee is het distributiecomplex volledig verhuurd.

Lees meer

Dynamis partner mocht IHC Hytech bijstaan bij de verkoop van hun panden

Manon Veldkamp
foto Bliek
foto Bliek
foto Elftweg
foto Elftweg

Van der Sande VanOpstal bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, mocht IHC Hytech bijstaan bij de verkoop van een aantal van hun panden.

Lees meer

Dynamis groeit verder! Dynamis partner Lamberink opent nieuwe vestiging in Groningen

Manon Veldkamp
4565_foto-lamberink.png

Lamberink Bedrijfsmakelaars, nu ook gevestigd in Groningen. Na 10 jaar Lamberink Woningmakelaars aan de Westerkade in Groningen heeft nu ook Lamberink Bedrijfsmakelaars een eigen vestiging in Stad geopend.

Lees meer

Blog: Zelfs op de EXPO blijft regionale & lokale kennis gewoon essentieel in vastgoed

Manon Veldkamp
4498_0000562_expo-real-2016_400.jpeg

Dynamis, ook voor de landelijke opdrachten
Vorige week hebben Dynamis en een aantal partners genoten van de EXPO in München. Daar was overigens allerlei reden voor want, ondanks de vele onzekerheden, zien velen de toekomst op dit moment zonniger in. In verband met onze recente successen aangaande het uitvoeren van opdrachten voor landelijke opdrachtgevers was Dynamis met een verdubbelde afvaardiging aanwezig in vergelijking met vorig jaar.  In een goede atmosfeer werd op een inhoudelijke, maar ook gezellige manier met elkaar over alle kansen, maar ook problemen en risico’s in het vastgoed gesproken.

Lees meer

Blog: Zijn vastgoedmakelaars/taxateurs duurzaam?

Manon Veldkamp
4481_DTN-Voorkant.png

Deze vraag heb ik mijzelf voorheen met enige regelmaat gesteld. Wellicht was ik een beetje gekleurd omdat ik werkzaam was bij een bedrijf waar passie voor duurzaamheid bij iedereen in de genen zat. Nu ik bij Dynamis werkzaam ben kan ik een objectiever oordeel geven.

Lees meer

Orfeoschouw 26-30 te ZoetermeerTransactie kantoorruimte

4448_DSC_4335_new.JPG

Kind- en jeugdpraktijk Den Haag B.V. heeft onlangs de huurovereenkomst getekend voor de huur van het kantoorgebouw gelegen aan de Orfeoschouw 26-30 te Zoetermeer. Dit object, onderdeel uitmakend van het moderne stadscentrum, bestaat uit totaal ca. 800 m² commerciële ruimte verdeeld over drie etages.

Lees meer

Schiedamse Vest 154 te RotterdamTransactie kantoorruimte

4357_Schiedamse-Vest-154.jpg

Withvest B.V. heeft onder begeleiding van Keadyn B.V. onlangs het kantoorgebouw gekocht gelegen aan de Schiedamse Vest 154 te Rotterdam. Dit object, gelegen in het Witte de With kwartier, bestaat uit totaal ca. 2.297 m² kantoorruimte. De parkeerplaatsen gelegen op het buitengelegen parkeerterrein behoren eveneens bij het gekochte.

Keadyn is een Angel VC investeerder uit Rotterdam, die zich richt op het supporten van snelgroeiende tech startups. Keadyn zorgt hierbij voor het perfecte klimaat om haar participaties te laten accelereren. De oprichters van Keadyn zijn ervaren ondernemers met kennis op het gebied van onder andere investeringen, strategie-ontwikkeling, business development, groeiversnelling en exit-strategieën. Keadyn lanceert op deze locatie een nieuw coworking concept om deze startup tech community nog beter te kunnen ondersteunen.

Lees meer
© 2017 Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. | Contact | Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement & Cookie beleid
Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (010) 424 88 88 / (078) 614 43 33 | (078) 614 43 33
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.