Rotterdam (010) 424 88 88 Dordrecht (078) 614 43 33 Partner in Dynamis

Aanscherping regels rondom energielabels vanaf 2023Kantoren met een energielabel D of slechter niet meer gebruiken

In een brief aan de Tweede Kamer schreef minister Blok op 28 november jl. dat kantoorpanden in Nederland met een energielabel slechter dan C vanaf 2023 niet meer mogen worden gebruikt.

Eigenaren van energie-onzuinige kantoorpanden worden met deze maatregel gedwongen om hun vastgoed te renoveren. De totale investeringskosten die bij dit voorstel horen bedragen volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ruim één miljard euro. Deze kosten moeten terugverdiend worden door middel van een huurverhoging, maar dat is voor veel partijen helaas geen optie. Er zit dan niets anders op dan slopen of herbestemmen van veel verouderde kantoorpanden.

Kleine kantoren tot 100 m² en monumentale panden worden vooralsnog buiten beschouwing gelaten en lijken daarmee voorlopig de dans te ontspringen.

Lees meer

DTN ISAE 3402 type I gecertificeerd

Dynamis Taxaties Nederland heeft het ISAE 3402 type I traject met succes afgerond. De accountants van Equity Accountants hebben de opgestelde kwaliteitsmaatregelen en de werking daarvan getoetst en hebben vandaag het ISAE 3402 type I rapport uitgereikt aan Dynamis Taxaties Nederland.

Lees meer

Metropoolregio Rotterdam Den Haag huurt de Westersingel 12 te R'damTransactie kantoorruimte

4919_Westersingel-12-Rdam.jpg

Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft het representatieve kantoorgebouw gelegen aan de Westersingel 12 te Rotterdam langjarig gehuurd. Het object heeft een totale oppervlakte van ca. 2.460 kantoorruimte, verdeeld over vijf bouwlagen, alsmede 55 parkeerplaatsen op het achtergelegen privéterrein.

Lees meer

Boston & Seattle te RotterdamTransactie commerciƫle ruimte

82317_0704121414_19745_bou-160331-0270-zw.jpg

MARISPORTS heeft een commerciële ruimte gekocht in de plint van het in aanbouw zijnde appartementencomplex Boston & Seattle, gelegen op de Wilhelminapier aan de Otto Reuchlinweg te Rotterdam.

Lees meer

Spraakmakende TransactiesFebruari 2017

4374_shutterstock_361708046_new-breed.jpg

De meest in het oog springende transacties van de Dynamis partners worden maandelijks verzameld in de nieuwsbrief 'Spraakmakende Transacties'.

De nieuwsbrief 'Spraakmakende Transacties' is bedoeld voor eenieder die interesse heeft in de zakelijke onroerendgoed markt. Bekijk hier de 'Spraakmakende Transacties' van februari 2017.

Lees meer

Molendijk 8 te Oud-BeijerlandNieuw aanbod winkels

4905_01_new.jpg

Volledig gerenoveerde winkelruimte gelegen aan één van de belangrijkste winkeldijken van het centrum van Oud-Beijerland. Het pand is gelegen in een loopgebied met een mix van landelijke ketens en lokale ondernemers.

Lees meer

Rituals komt naar de Meent!!Transacties winkelruimte

4876_IMG_0205_new.JPG

Rituals opent binnenkort een nieuwe vestiging in het centrum van Rotterdam, in de voormalige winkel van Ventidue aan de Meent, naast Scotch & Soda en SuperTrash. Het betreft ca. 87 m2 winkelruimte gelegen op de begane grond.

Lees meer

Curieweg 2 te SpijkenisseTransactie bedrijfsruimte

4837_Curieweg-2-Spijkenisse.jpg

Francois Marine huurt de bedrijfsruimte gelegen aan de Curieweg 2 te Spijkenisse.

Lees meer

Gouden Rijderplein 8 te DelfgauwTransactie winkelruimte

4777_Verhuurd-Fietsen-I.jpg

Fietsenwinkel.nl met vestigingen in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Hilversum, Utrecht, RotterdamValkenswaard, Weert en Zwolle heeft ca. 319 m2 winkelruimte op de begane grond in Delfgauw gehuurd. 

 

Lees meer

Zernikestraat 67 te DordrechtOnline executieveiling

4774_Veiline-Zernikestraat-67.jpg

Geveild wordt een perceel grond met de zich op deze grond bevindende opstallen, bestaande uit een bedrijfs-/opslagruimte met deels aangebouwde kantoren in twee lagen.

Lees meer

Lichtenauerlaan 2 te RotterdamAanhuur transactie kantoorruimte

82298_Lichtenauerlaan-2-aangehuurd.jpg

IHC Onroerend Goed heeft, namens Vuyk Engineering Rotterdam (Vuyk), een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Stena Realty voor het gebouw aan Lichtenauerlaan 2 in Rotterdam, gelegen in Brainpark II, Rotterdam.

Lees meer

Karel Doormanstraat 324 te R'damNieuw aanbod winkels

4770_Karel-Doormanstraat-324.jpg

Goed gesitueerde winkelruimte aan de Karel Doormanstraat, gelegen nabij het Binnenwegplein, tussen het Weena en de Westblaak.

Lees meer

V. Oldenbarneveltstraat 129A R'damNieuw aanbod winkels

4900_03_new.jpg
4902_04_new.jpg
4901_01_new.jpg
4903_07_new.jpg

Zeer representatieve winkelruimte, gelegen in het centrum van Rotterdam en op steenworp afstand van o.a. de Lijnbaan, Beurstraverse en de Bijenkorf.

Lees meer

Ooms Online NieuwsbriefMet daarin o.a. regels energielabels

4723_Energielabel2.jpg

Klik hier voor de laatste versie van onze online nieuwsbrief met daarin o.a. belangrijke veranderingen omtrent energielabels.

 

Lees meer

Haringvliet 80 te RotterdamTransactie kantoorruimte

4746_Haringvliet-80-te-Rotterdam.jpg

Een particuliere investeerder heeft het karakteristieke en monumentale kantoorgebouw gelegen aan het Haringvliet 80 te Rotterdam gekocht.

Lees meer

Mandenmakersstr. 1 te ZwijndrechtTransactie bedrijfsruimte

4748_Mandemakersstraat1AZwijndrecht-zonder-banner.jpg

Aigostar B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten voor de verhuur van een bedrijfscomplex aan de Mandenmakersstraat 1 te Zwijndrecht. Het gehuurde omvat ca. 6.000 m² bedrijfsruimte en een deel van het omliggende buitenterrein en is onderdeel van een groter bedrijfscomplex.

Lees meer

Dynamis: Beleggingsvolume ruim 20% hoger dan vorig jaar

Manon Veldkamp
4707_Voorkant-SCBM.jpg

Vooral sterke stijging van het beleggingsvolume in bedrijfsruimten, woningen en kantoren


De stijging van het beleggingsvolume zet ook in 2016 stevig door. Mede vanwege de lage rente is zichtbaar dat zowel institutionele partijen als kleine regionale beleggers zich wenden tot een hoger aandeel beleggingen in vastgoed. De sterk toegenomen vraag naar beleggingsproducten leidt tot een toenemende schaarste en scherp dalende aanvangsrendementen. Toch leidt deze schaarste tot op heden niet tot een daling van het beleggingsvolume, dit komt mede doordat er nog een hoge dynamiek zichtbaar is in zowel ‘core’ beleggingen als in ‘value add’ beleggingen. Toch is de verwachting dat bij een toenemende kans op een renteverhoging en de relatieve schaarste op de markt het beleggingsvolume zich meer en meer zal stabiliseren. Dit blijkt uit de jaarrapportage Sprekende Cijfers Beleggingsmarkten 2016 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

Dynamis partner mocht IHC Hytech bijstaan bij de verkoop van hun panden

Manon Veldkamp
foto Bliek
foto Bliek
foto Elftweg
foto Elftweg

Van der Sande VanOpstal bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, mocht IHC Hytech bijstaan bij de verkoop van een aantal van hun panden.

Lees meer

Dynamis groeit verder! Dynamis partner Lamberink opent nieuwe vestiging in Groningen

Manon Veldkamp
4565_foto-lamberink.png

Lamberink Bedrijfsmakelaars, nu ook gevestigd in Groningen. Na 10 jaar Lamberink Woningmakelaars aan de Westerkade in Groningen heeft nu ook Lamberink Bedrijfsmakelaars een eigen vestiging in Stad geopend.

Lees meer

Blog: Zelfs op de EXPO blijft regionale & lokale kennis gewoon essentieel in vastgoed

Manon Veldkamp
4498_0000562_expo-real-2016_400.jpeg

Dynamis, ook voor de landelijke opdrachten
Vorige week hebben Dynamis en een aantal partners genoten van de EXPO in München. Daar was overigens allerlei reden voor want, ondanks de vele onzekerheden, zien velen de toekomst op dit moment zonniger in. In verband met onze recente successen aangaande het uitvoeren van opdrachten voor landelijke opdrachtgevers was Dynamis met een verdubbelde afvaardiging aanwezig in vergelijking met vorig jaar.  In een goede atmosfeer werd op een inhoudelijke, maar ook gezellige manier met elkaar over alle kansen, maar ook problemen en risico’s in het vastgoed gesproken.

Lees meer
© 2017 Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. | Contact | Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement & Cookie beleid
Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (010) 424 88 88 / (078) 614 43 33 | (078) 614 43 33
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.